Hva er Amazon Prime?

Hva er Amazon Prime?

September 6, 2020 / admin

Det er ingen tvil om at Amazon er en fantastisk plattform for de som ønsker å selge egne produkter. Av over 10,000 toppselgere på plattformen, så har 1 av 3 selgere Amazon Prime produkter. I denne artikkelen skal vi se på Amazon Prime for sluttbruker og noen av fordelene ved å velge et salgsprogram som gjør at dine produkter er Prime.

Amazon Prime for sluttbruker

Amazon Prime er en abonnementsløsning som sikrer sluttbrukeren flere fordeler hos Amazon. Den kanskje største fordelen kommer gjennom at du har gratis frakt og levering innen 2 dager ved kjøp av Prime produkter. 

Dessuten mottar også brukeren andre fordeler som ikke nødvendigvis relaterer til netthandel. Prime-abonnementet inneholder nemlig en rekke TV-serier, filmer og musikk. For de som har ungdom i familien, så vil de gjennom Prime abonnementet kunne subscribe og støtte 2 av sine favoritt-streamer på plattformen Twitch.

Amazon FBA vs. SFP

Når en skal benytte seg av Amazon Prime som selger, er det først og fremst viktig å påpeke de to forskjellige alternativene. Her kan du velge Fulfillment by Amazon (FBA) eller Seller Fulfilled Prime (SFP). 

Amazon SFP innebærer at du som selger av produktet tar deg av alt fra pakking til forsendelser av produktene. Amazon FBA er en mulighet hvor det er Amazon som tar seg av disse oppgavene. Tross noen ekstra gebyrer, er det helt klart en fordel med Amazon FBA i lengden. 

Dette er en liten del av det våre markitekter kan hjelpe deg med når du vurderer Amazon som en del av din salgsstrategi.

Vi har tidligere skrevet et blogginnlegg om de ulike måtene å selge på Amazon. Les dette innlegget her.

Gir fordeler og øker kundegrunnlaget ditt

Amazon FBA gjør deg mer synlig for kundene, og du kan friste med fri frakt for dine produkter. Det er i dag over 90 millioner Prime-kunder bare i USA alene! Disse bruker omtrent 13,000 kr i året hos Amazon, mens andre kunder i snitt bruker rundt 7,000 kr årlig.

Det er med andre ord en stor forskjell i kundegrunnlaget. Kundene dine kjøper mer om de har Prime, og det er høyere sannsynlighet for gjentatte kjøp også. Dette er rett og slett en større og mer stabil kundegruppe for deg som selger.

Ha fokus på markedsføring og at det er nok produkter i varehusene til Amazon

Selv om du må betale en ekstra kostnad for varehåndtering og en variabel lagringskostnad, så er fordelene mange med Amazon FBA. Du trenger i prinsippet kun å sørge for at produktene dine blir sendt og er tilgjengelig i varehusene til Amazon. Så lenge det er på plass så kan du fokusere resten av ressursene dine på markedsføring og salg.

Amazon FBA tar seg av det aller meste ut mot kunde etter salg, inkludert lagring, pakking, logistikk og hurtige leveranser. De håndterer også det meste av kundeservice og returer. De tar rett og slett på seg de oppgavene som mest sannsynlig hadde kostet deg mye mer å gjøre selv enn hva gebyrene deres lander på.

Få hjelp til Amazon Prime

Amazon er unektelig en massiv plattform og det er mye å sette seg inn i. Som norges første Amazon-spesialiserte byrå kan vi i Markitekt hjelpe deg med å begynne i riktig ende og gjøre både oppsett av Seller Account, butikkside og produktsider riktig med en gang. Vi har god erfaring med plattformen, og vi kan bistå deg i opprette Amazon Prime-produkter. 

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale, så kan vi gå gjennom hvilke steg du bør ta!