Amazon Storefront

Storefront

Amazon tilbyr gjennom Amazon Advertising en nettbutikkfunksjon hvor du kan nå allerede etablerte kundegrupper som er interessert i produktkategoriene du tilbyr på deres plattform. Verktøyet gir mulighet for egenpromotering på en rik nettsideplattform hvor du kan opprette en butikk med flere faner som gjenspeiler din merkevares profil og varesortiment. Tjenesten er helt gratis, noe som gjør det til et lavterskeltilbud for alle som allerede har en nettbutikk eller som vurderer å starte en.

Nr. 4  Butikk tjenesten lar deg opprette en egen nettside med Amazon-URL. I praksis vil dette vises som amazon.com/dittvaremerke. Et eksempel på hvordan en storefront kan se ut. Se Listerin Amazon side her.

Gjennom den skreddersydde nettbutikkløsningen får du muligheten til å styrke merkevaren din og hjelpe kunder med å oppdage produktsortimentet du tilbyr. Brukergrensesnittet baserer seg på et intuitivt flisesystem, som gjør det enkelt å plassere og flytte rundt på innholdselementer for å skape akkurat den kundeopplevelsen en er ute etter. Tjenesten byr på mange egendefinerbare maler, hvor en som nevnt også kan opprette flere faner for å speile bredden i tilbudet av produkter. Store mengder informasjon gjøres tilgjengelig og innbydende for kundemassene, og det uten at en behøver å skrive en eneste linje med kode. Butikktjenesten lar en dessuten opprette en egen nettside med Amazon-URL. I praksis vil dette vises som amazon.com/dittvaremerke. Adressen gjør det enkelt for kunder å videresendes fra bedriftsannonser på Amazon eller hos en tredjepartsaktør til ens egen.

KRAV FOR Å BRUKE TJENESTEN

Å etablere en nettbutikk på Amazon er helt gratis. Selgere som ønsker å opprette en butikkside må være registrert i Amazons varemerkeregister (Amazon Brand Registry), mens dette ikke er nødvendig for forhandlere eller agenturer. Som selger må en på det aktuelle tidspunktet har rett til varemerket, og det må være innsendt til og godkjent av Amazon. Merk at du ikke nødvendigvis må annonsere eller ha annonsert på Amazon tidligere for å opprette en nettbutikk.